Turkse grensplaatsen vanuit Syrië bestookt met mortiergranaten,philipp plein store

Eerder op de dag beschoot het Turkse leger stellingen van terreurgroep Islamitische Staat in Syrië,philipp plein joggingpak, nadat vanuit Syrië twee mortiergranaten waren ingeslagen in de grensplaats Karkamis. NTV meldde dat veertig artilleriegranaten werden afgevuurd naar vier verschillende doelen in IS-gebied. IS beheerst grote gebieden aan de Syrische kant van de Turkse grens.De twee granaatinslagen in Karkamis veroorzaakten geen gewonden. Ze werden volgens het Turkse persbureau Anadolu klaarblijkelijk afgeschoten tijdens gevechten tussen IS-strijders en Syrische rebellen. De Turkse politie heeft bewoners van Karkamis verzocht de stad te verlaten.Karkamis ligt dicht bij de Syrische stad Jarablus. Door Turkije gesteunde rebellen bereiden daar een offensief voor tegen IS. Daarmee zouden ze Koerdische strijdgroepen die tegen IS vechten een slag voor willen zijn. Turkije heeft aangegeven het offensief te zullen steunen.’IS terugdringen’Maandag bestookte Turkse artillerie stellingen van IS en de Koerdische YPG-militie in de omgeving van Manbij. Turkije beschouwt de YPG als een tak van de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK. Turkije vreest dat een aaneengesloten Koerdisch territorium in het Syrische grensgebied een stimulans zal zijn voor het onafhankelijkheidsstreven van de Koerden in Turkije.De Turkse aanvallen leken slechts een kwestie van tijd. De Turkse minister van Buitenlandse zaken,philipp plein shoes, Mevlüt Cavusoglu,philipp plein logo skull, wil IS volledig van de Turkse grens terugdringen. ‘Onze grens moet volledig van IS gezuiverd worden’,philipp plein schoenen grijs, zei hij gisteren op een persconferentie in Ankara. De strijd tegen de terroristische militie moet ‘tot het einde’ worden gevoerd en daarom steunt Turkije acties tegen IS. Dat het Syrische regime van Assad uiteindelijk plaatsneemt aan de onderhandelingstafel tijdens vredesbesprekingen,philipp plein polo sale, is ‘alleen maar logisch’,philipp plein utrecht, zei de Turkse vicepremier Numan Kurtulmus dinsdag tegen televisiezender NTV. Turkije is al lange tijd een van de grootste critici van Assad en eisen zijn aftreden om vrede mogelijk te maken. Bondgenoot Rusland probeert de president juist in het zadel te houden.#Turkey rockets fired by #ISIS hit #Kilis no reports about casualtiesVia @mburakkrcglu pic.twitter.com/6Rl3arcush— Putintintin(@ putintintin1)I¿¿D kontrolündeki Cerablus’tan Karkam¿¿’a havan mermisi at¿ld¿https://t.co/2iPRnlwMbG pic.twitter.com/yyZojIYkr9— T24(@ t24comtr)