Wijze man,goedkope philipp plein, poep en corruptie, eigenzinnige eerlijkheid, scherpe vrouw

En nummer vier.© nbAma van Dantzig met het boek Blackass, dat de volgende keer, op 19 april, centraal staat. Een Nigeriaan wordt op een ochtend wakker en hij is opeens…. wit.© Johan JanssenYasmine Allas prees ‘Open stad’ van Teju Cole de hemel in,neppe philipp plein, met de wijze wandelaar Julius. Kiza Magendane vertelde waarom ‘One Day I Will Write About This Place’ van Binyavanga Wainaina hem zo had beroerd met diens eigenzinnige eerlijkheid. Gespreksleidster Ama van Dantzig legde plastisch uit waarom alle poep en smerigheid in ‘The Beautyful Ones Are Not Yet Born’ (In het Nederlands: De tijd is nog niet rijp) haar juist zo aanspraken. En ikzelf, Wim  Bossema,philipp plein wallpaper, biechtte op dat ik stukken van ‘Als jaspis en koraal’ van Werewere Liking niet zomaar hardop voor publiek durfde voorlezen, zo heftig krijgen wij slappe mannen ervan langs. Voor volgende keer 19 april 2017, thema satire,philipp plein homme, met als gast videosatiricus Ikenna Azuike. Het publiek koos Blackass van A. Igoni Barret, de pitch van Ama, voor de extra lange bespreking. De drie andere boeken presenteren we korter: Yasmine Allas over ‘Kaarten’ van Nuruddin Farah, Kiza Magendane over ‘De schandelijke staat’ van Sony Labou Tansi,philipp plein site, en Wim Bossema over ‘A Man of the People (Een man van zijn volk)’ van Chinua Achebe. Sandra Schipper toont haar leestip.© Johan JanssenDe memoires.© wbVanuit het publiek kwam Sandra Schipper met een leestip: ze prees ‘Little Mawu, the Story Of My Life’ aan, de memoires van Mawutodzi Kodzo Abissath,fight club philipp plein, een inspirerend levensverhaal van een dorpsjongen tot professor in Ghana. Voor zijn blog en het boek klik hier.     Yasmine Allas.© Johan JanssenYasmine Allas, Wim Bossema leest voor,philipp plein popeye trui, Ama van Dantzig.© Johan JanssenKiza Magendane.© Johan Janssen